Wij zijn van naam veranderd

De scholen van Altra en Horizon vallen onder iHub onderwijs en dat is de naam die we voortaan gebruiken. Op de website van iHub onderwijs & familiezorg kun je terecht voor meer informatie over onze organisatie, ons onderwijs en nieuws.

Bleichrodt low res 55
Meiberg College

Decanaat

iHub onderwijs wil jou als jongere en u als ouders rechtstreeks informeren over alles rondom de (studie)loopbaankeuzes, -ontwikkelingen en -begeleiding [LOB].

Binnen LOB is belangrijk om duidelijk te zijn wat het is, voor wie en wat de doelen zijn. Daarnaast wil iHub onderwijs open en transparant over LOB en LOB-activiteiten communiceren. Dit webonderdeel is te beschouwen als naslagwerk en informatiebron met verschillende links en wetenswaardigheden.

Verder zijn er belangrijke data die iHub onderwijs op deze manier onder de aandacht brengt, als Open Dagen, beroepenmarkt, uiterlijke aanmelddata van opleidingen, enzovoort.

Hebt u naar aanleiding van de informatie nog vragen, opmerkingen of een tip, dan nodigt iHub onderwijs u uit om contact op te nemen. Van harte welkom!

Hartelijke groet,
Gitta Dekker, decaan

E: gitta.dekker@altra.nl
M: 06 – 3491 8690
Werkdagen: dinsdag, woensdag en donderdag

Informatie

Heb je meer informatie nodig over de verschillende opleidingen die je kunt volgen, over studeren met een beperking, wil je weten hoe studenten hún studie ervaren of heb je een hele andere vraag? Hier vind je vast het antwoord.

Profiel kiezen

Zit jij op de havo of het vwo en sta je op het punt een profiel te kiezen? Hier vind je informatie die jou helpt om een passende profielkeuze te maken.

Belangrijke data

Wanneer zijn de open dagen van mbo’s, hbo’s en universiteiten? En wanneer moet je je uiterlijk inschrijven? Zorg dat je er niet naast grijpt en check het even!

Voor ouders

Eerst een jaartje ertussenuit of meteen door? Hoe zit het met de studiekosten? Hoe vindt mijn kind een loopbaan die past? Hier vindt u verschillende links naar artikelen die voor u als ouder van een student in spe van belang (kunnen) zijn.

LOB en Beroepskeuzedagboek

Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding [LOB] leert jongeren sturing te geven aan de eigen (school)loopbaan. Voor nu en voor in de toekomst. LOB-kennis en -informatie, stages en meeloopdagen, dragen bij aan de ontwikkeling van LOB-competenties. Jongeren hebben daaraan behoefte en ze zijn er positief over (Laks, 2013). Aan de hand van de methode Beroepskeuzedagboek worden jongeren binnen iHub onderwijs hierin begeleid. Lees meer.

Literatuur

Zoek je titels van boeken en links naar websites die helpend kunnen zijn in de begeleiding van jou leerling naar student, kijk dan snel verder.

Adres decanaat

Tafelbergweg 23
1105 BC Amsterdam

Decaan: Gitta Dekker

E: gitta.dekker@altra.nl
M: 06 – 3491 8690
Werkdagen dinsdag, woensdag en donderdag