Wij zijn van naam veranderd

De scholen van Altra en Horizon vallen onder iHub onderwijs en dat is de naam die we voortaan gebruiken. Op de website van iHub onderwijs & familiezorg kun je terecht voor meer informatie over onze organisatie, ons onderwijs en nieuws.

IHUB Villeneuvestraat low res 194
Schreuder College De Villeneuvestraat

Praktijkvakken

Wat vind je leuk en wat kan je goed? Op onze school laten we je de eerste twee leerjaren in het praktijkonderwijs allerlei mogelijkheden ervaren. Zo kan jij ontdekken wat je leuk vindt en waar je talent voor hebt. Een belangrijk onderdeel deze leerjaren is ook zelfredzaamheid. Je leert om goed voor jezelf te zorgen.

Aan het einde van je tweede leerjaar kies je twee praktijkvakken waar je vanaf het derde jaar mee verder gaat. In deze vakrichtingen kan je certificaten en/of diploma’s behalen die jouw kansen op een baan vergroten. Want hoe meer certificaten of diploma’s jij op zak hebt, hoe liever een werkgever juist jou in dienst neemt.

Lees hier meer over de praktijkvakken die het Schreuder College De Villeneuvestraat jou te bieden heeft:

IMG 8070

Beauty & fashion

01 november 2023

In het vak 'Beauty & fashion' leer je er goed uit te zien. Goed is waar jij je goed bij voelt en goed is ook wat goed overkomt op straks jouw toekomstige werkgever.

Lees verder
Praktijkvakken villeneuve low res 11

Magazijn & transport

01 november 2023

Tijdens het vak 'Magazijn en transport' leer je er alles over en ook over welke beroepen er allemaal zijn in de transportsector.

Lees verder
Horizon Schreuder college Villeneuvestraat 124

Techniek (Metaal en BWI)

01 november 2023

Techniek is overal om je heen!. Bij het vak 'Techniek' maak je eerst kennis met verschillende basistechnieken en kies je in het derde jaar tussen twee richtingen.

Lees verder
Praktijkvakken villeneuve low res 74

Schoonmaak & zorg

01 november 2023

Bij het vak 'Schoonmaak & zorg' leer je over (kleinschalige) schoonmaak en het werken in de zorg.

Lees verder
Gregory Magazine Horizon IHUB 1 verkleind

Koken & voedsel

01 november 2023

Bij het vak 'Koken & voedsel' leer je voor jezelf en anderen te koken.

Lees verder
Horizon Schreuder college Villeneuvestraat 157

Extra: vorkheftruckbewijs halen

01 januari 2022

Ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je op onze school leren rijden op een vorkheftruck. En niet onbelangrijk, je vorkheftruckbewijs behalen!

Lees verder