IHUB Villeneuvestraat low res 194
Schreuder College De Villeneuvestraat

Introductie

Het Schreuder College De Villeneuvestraat, in de Rotterdamse wijk Schiebroek, is een school voor Gespecialiseerd Voortgezet Onderwijs (vso). Wij zien het als onze opdracht om leerlingen in emotioneel, sociaal en cognitief opzicht te ondersteunen. Met deze ondersteuning kunnen jongeren zich ontwikkelen tot zelfstandige en zelfbewuste mensen, die op basis van hun dromen en mogelijkheden een plek vinden in de maatschappij. De onderwijsleersituaties die wij aanbieden dragen bij aan deze ontwikkeling. Wij creëren een stabiele en veilige leeromgeving voor onze leerlingen en bieden waar nodig ook zorg. Ouder(s)/ opvoeder(s) worden door ons begeleid om hun kind hierbij te ondersteunen.

Onze school bestaat uit zo'n 140 leerlingen tussen de 12 en 18 jaar die vanwege allerlei redenen niet mee kunnen komen in het reguliere Vmbo en Praktijkonderwijs. Onze leerlingen zijn veelal praktisch ingesteld en leren door te doen. Ook besteden we veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze leerlingen.

Artemis Darivas is praktijkcoördinator op Schreuder College De Villeneuvestraat. In deze video vertelt ze jou over de begeleiding die je vanuit school krijgt om te ontdekken waar jouw interesses en talenten liggen. Ook hoor je meer over de vijf praktijkvakken die je kunt volgen op onze school:

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/oYJIeZ-Bcjo

Bekijk de praktijkvakken

Lees de ervaringen van ouders en leerlingen

Leerling Gregory: 'Dankzij de praktijkvakken ontdekte ik wat ik leuk vind'

Onze klassen
Onze school bestaat momenteel uit zes externaliserende klassen en zeven internaliserende klassen. Er zitten gemiddeld tien leerlingen in een klas. Externaliserende en internaliserende leerlingen volgen les in een gescheiden gedeelten van het gebouw, hebben een eigen ingang en een afgescheiden schoolplein.

Wij bieden Mbo 1 in de school
Het Schreuder College De Villeneuvestraat is dé enige vso praktijkschool in Rotterdam die een Mbo1-opleiding in het eigen pand heeft. We bieden deze opleiding aan in samenwerking met Albeda.

Met simulatieonderwijs de doorstroom naar arbeid vergroten
Onze school beschikt over een vorkheftrucksimulator. Met deze simulator kunnen leerlingen op een uitdagende én veilige manier zich de basisbeginselen eigen maken. Dit geeft onze leerlingen vertrouwen om daarna met de echte voertuigen aan de slag te gaan. Deze manier van leren draagt bij aan de doorstroom naar arbeid.

Wat doen onze leerlingen na het Schreuder College De Villeneuvestraat?
De uitstroombestemming is arbeid/werk. Als dit niet haalbaar is, dan is de uitstroombestemming dagbesteding.

Kijk voor meer informatie in de schoolgids


Opleidingsniveaus

Praktijkonderwijs
  • Beauty & fashion
  • Magazijn & transport
  • Techniek
  • Schoonmaak & zorg
  • Koken & voedsel
  • Extra: vorkheftruckbewijs

Leerjaar 1 t/m 6

Mbo1
  • i.s.m. Albeda College

Bekijk hier onze introductiefilm

The future is... 

Schreuder College De Villeneuvestraat: The future is ...