IHUB Altra College Arkin low res 45
Postjes College

Introductie

Misschien stel je je bij een school iets anders voor dan deze gezellige ruimte, waar je samen met zo’n 15 andere leerlingen les krijgt en zelf studeert. Het Postjes College (voorheen Altra College Arkin) is een kleine school met veel individuele begeleiding. Natuurlijk krijg je les, net als op elke andere school. Wat deze school speciaal maakt, is dat we hier echt oog hebben voor jouw prestaties en talent. Vertrouwen geven vinden we ontzettend belangrijk. We blijven in je geloven, ook als het even wat minder goed gaat. Zo versterken we jouw sterke punten en wordt leren weer leuk.

Bij ons werk je aan je eigen doelen. Vooraf bespreken we wat je graag wilt en kunt bereiken. Postjes College vormt een schakel naar regulier onderwijs, een andere school voor speciaal onderwijs of naar de arbeidsmarkt. Je krijgt de leerstof die het best bij jouw mogelijkheden past.

Lees de ervaring van leerlingen

Sarah: 'Ik weet steeds beter wat ik kan en wat mijn uitdagingen zijn'

Inrichting school

Het onderwijs dat op het Postjes College geboden wordt, is gebaseerd op de kerndoelen van het regulier onderwijs. De leerstof wordt, waar nodig, aangepast aan de mogelijkheden en eventuele wensen van de leerling. Het onderwijsprogramma bestaat uit één van de volgende mogelijkheden:

  • Basisvorming (vmbo)
  • Entree of voortzetting mbo
  • Entree of voortzetting hbo
  • Entree of voortzetting wetenschappelijk onderwijs

Kijk voor meer informatie in de schoolgids


Opleidingsniveaus

VMBO-T T/M VWO
  • Voorbereiden en deelnemen aan staatsexamens

MBO/HBO/WO
  • Voorbereiden op toelatingsexamen 21+ of colloquium doctum