Wij zijn van naam veranderd

De scholen van Altra en Horizon vallen onder iHub onderwijs en dat is de naam die we voortaan gebruiken. Op de website van iHub onderwijs & familiezorg kun je terecht voor meer informatie over onze organisatie, ons onderwijs en nieuws.

IHUB Haarlemmermeer low res 4
Hoofddorp College

Introductie

Hoofddorp College (voorheen Altra College Haarlemmermeer) is een kleine school, met kleine klassen en veel individuele begeleiding. Hierdoor komen onze leerlingen beter tot hun recht. Naast en tijdens de lessen is er veel aandacht voor het gedrag, de studiehouding en de sociale vaardigheden van de leerlingen. Wij hechten veel waarde aan goed contact met jou en jouw ouders.

Wij houden je ouders regelmatig op de hoogte van de stand van zaken en horen het graag als er dingen thuis spelen die van invloed zijn op het gedrag van de leerling op school.

Hoofddorp College biedt een veilige omgeving waar de leerling centraal staat. We bieden jongeren ondersteuning om beter met zichzelf en anderen om te kunnen gaan. Hier werken we hard aan.

Meer over onze werkwijze en wie wij zijn zie je in onze video 'Welkom op het Hoofddorp College'. Ook vertelt leerling Esmee hoe zij haar tijd op onze school heeft ervaren.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/dU7n9043KsM

Kijk voor meer informatie in de schoolgids


Opleidingsniveaus

VMBO-T
  • Zorg en welzijn
  • Economie

Keuzeprofiel vanaf jaar 3

VMBO-KB
  • Zorg en welzijn

Keuzeprofiel vanaf jaar 3

VMBO-BB
  • Zorg en welzijn

Keuzeprofiel vanaf jaar 3

PERSPECTIEFKLAS
  • Een maatwerkprogramma afgestemd op jouw vervolgstap of jouw perspectief. Is dat werken en doorleren? Dan bereiden wij jou voor op een baan en doorstroom naar een mbo opleiding.

1 jaar

MAATWERKKLAS
  • Een traject waarbij jongeren die langere tijd thuis hebben gezeten, gefaseerd weer terug naar school worden begeleid. Een vervolg kan zijn: terug naar je oude school, óf we zoeken een andere plek voor je die beter past.